Categories
Podcast

25 anys de Harry Potter. Amb Eugènia Broggi, Marc Fernández, Carlota Freixenet, Núria Sala i Bruno van der Werf

El passat dijous 7 de juliol vàrem tenir la sort de gravar aquest programa en directe des de la Llibreria La Carbonera de Barcelona, la llibreria que celebra, un cop l’any, la Harry Potter Night.

El dia 26 de juny es varen complir els 25 anys de la publicació del primer llibre de Harry Potter i no podíem no dedicar-li un programa a un fenomen de la LIJ com va ser aquesta saga. Per celebrar-ho vàrem reunir unes quantes persones per parlar de la saga.

A la primera part del programa vàrem poder parlar amb la Carlota Freixenet, llibretera de La Carbonera i amb l’Eugènia Broggi, editora de L’Altra Editorial que va ser editora d’Empúries quan es publicava Harry Potter.

A la segona part hem parlat amb la Núria Sala, professora de secundària que s’esprem el cervell cada any per fer els trivials més competitius per la Harry Potter Night de la Carbonera. En Marc Fernández, que és professor de secundària i professor de literatura a la Universitat de Barcelona, que és el guanyador, de moment imbatible, dels trivials de la Harry Potter Night. I no ens podia faltar algú que estigués en la millor edat per llegir Harry Potter i ens va acompanyar en Bruno Van der Werf.

Notes a peu de podcast

  • El fragment incial que heu escoltat ens l’ha cedit el Masumi Mutsuda, qui va doblar la veu d’en Daniel Radcliffe a les pel·lícules de Harry Potter al català i que li agraïm moltíssim que hagi volgut fer això.
  • Aquí trobareu alguns articles sobre el tema:

https://elpais.com/cultura/2017/06/26/actualidad/1498477311_020748.html

https://www.theguardian.com/books/2017/jun/24/20-years-harry-potter-jk-rowling-gryffindor-pyjamas-birthday