Categories
Podcast

“Capità Lluc”: Premi Folch i Torres 2021. Amb Carles Sala i Vila

 Avui entrevistem el Carles Sala i Vila i recuperem una idea que ja vam iniciar la temporada passada i que creiem que és important. Ha passat un any i pel que fa a la presència de la LIJ als mitjans tradicionals seguim una mica igual. És a dir, tendim al 0. Per tant, creiem que des del nostre espai podem oferir una petita finestra als creadors i promocionar allò que fan tan i tan bé. Per aquest motiu, avui tenim la sort que ens acompanyi el flamant guanyador del Premi Folch i Torres d’aquest any. L’any passat varen passar per la taula de Tàndem la Tina Vallès i en Rubén Montañà. Aquest any, emperò, el Premi Joaquim Ruyra de Literatura Juvenil, va quedar desert.

En Carles és gironí. És mestre, tot i que en els últims anys està centrat en la seva tasca com a escriptor. També es dedica a l’artesania i en algun altre lloc hi deia que també havia fet de pagès. És autor d’una gran quantitat de llibres, des de la seva primera obra Soc com soc, passant per Bona nit Júlia (premi Guillem Cifre de Colonya 2008) o bé El triomf d’en Polit Bonaveu (premi Vaixell de Vapor 2009) o Tramuntana a la granja (premi Barcanova 2009) i arribant a Cornèlius i el rebost dels impossibles (també premi Folch i Torres al 2009), Set entrevistes de por o el Tren de les parades sense nom.

Notes a peu de podcast

En Carles ha començat el programa llegint l’inici de Capità Lluc (amb il·lustracions de Subi i editat per La Galera)
  • Parlem de la suggestió de llibres, una idea que explica Emili Teixidor al seu llibre La lectura i la vida.
  • Parlant de la relació entre els infants i els avis, la Marina parla del llibre El llibre de l’estiu, de Tove Jansson (Angle Editorial)
  • En Carles parla de la seva amiga i escriptora Dolors Garcia i Cornellà, autora, entre d’altres, del llibre Serena.
  • A la seva tauleta no poden faltar-hi mai llibre d’animals, com ara Petita filosofia dels ocells.