Categories
Podcast

El teatre i la seva mediació. Amb Ana Díaz-Plaja i Antonio Luengo.

El dia 27 de març se celebra el Dia Mundial del teatre. L’any passat, a la segona temporada, vàrem aprofitar el mes de març per parlar de poesia amb Daniel Espresate. Trobàvem que ja era hora de trobar un moment per parlar de teatre en aquest programa, un gènere molt oblidat quan parlem de formació lectora. Amb Ana Díaz-Plaja i Antonio Luengo hem repassat les potencialitats que té el teatre en la formació de lectors i també com podem dinamitzar-lo.

Ana Díaz-Plaja és llicenciada en Filologia Hispànica i Doctora en l’Ensenyament de les Llengües i la Literatura. Va ser professora durant molts anys de Didàctica de la Llengua i la Literatura a la Universitat de Barcelona. És investigadora i experta en literatura infantil i juvenil en una gran diversitat d’àmbits entre els quals, el teatre. I és veïna del 2n 1a a la casa de “Llibres al replà”.

Antonio Luengo també és llicenciat en Filologia Hispànica. És professor de secundària a un institut i, a la vegada, és coordinador del Màster de formació del professorat de secundària de l’especialitat de llengua i literatura. Va cursar el Màster de recerca en educació i es va centrar en el teatre com a eina per l’aprenentatge de la literatura. Ha escrit articles i és assessor i formador del Departament d’Educació. A banda del teatre també està interessat en la transformació i innovació educativa.

Notes a peu de podcast

Hem començat el programa llegint un fragment de El record de la bellesa, d’Oriol Broggi (L’Altra Editorial)
  • L’Ana Díaz-Plaja parla dels recursos que ofereixen els teatres per a les escoles. Ella mateixa, amb Juli Palou i Isabel Civera, havia realitzat guies didàctiques pel Teatre Nacional de Catalunya.
  • El número 93 de la revista Faristol va ser un monogràfic sobre teatre.