Categories
Podcast

Els mons (des)coneguts de l’Adolfo. Amb Adolfo Córdova

Avui, vingut des de l’altra banda de l’Atlàntic tenim a l’Adolfo Córdova, periodista, escriptor, investigador i divulgador de LIJ i mediador de lectura. L’Adolfo és de Veracruz, Mèxic. Entre altres coses, va cursar el Màster -ja extint- en Llibres i Literatura Infantil i Juvenil de la Universitat Autònoma i el Banco del Libro de Venezuela. Ha col·laborat amb un gran nombre d’institucions, biblioteques i projectes de promoció lectora. També ha obtingut beques per l’ONU, per anar a la Biblioteca Internacional de Munic o a la Fundació Cornelia Funke a Califòrnia. Té diversos llibres publicats com Para la niña detrás del árbol (2016), la Cajita de Fósforos: antologia de poemas sin rima (2021), que va ser Premi Bologna Ragazzi de poesia o El Drac Blanc i altres personatges oblidats (2021), que va ser Premi Nacional de Bellas Artes de Cuento Infantil Juan de la Cabada 2015 i forma part de la selecció The White Ravens 2017). S’ha interessat per una infinitat de temes però sobretot pel diàleg directe amb infants i joves. Finalment, té un bloc de periodisme especialitzat en literatura infantil i juvenil del tot recomanable anomenat Linternas y bosques.

Notes a peu de podcast

Comencem el programa escoltant un fragment d’aquest llibre llegit pel propi autor
  • Cita a l’escriptora, traductora, il·lustradora i periodista Marina Colosantti quan parla de l’origen de la idea de El drac blanc.

Los personajes secundarios son la pimienta y la sal de las historias

Adolfo Córdova
  • Cita el llibre d’Italo Calvino ¿Por qué leer los clásicos?

Los clásicos son un recuerdo de nuestras historias

Adolfo Córdova
  • Cita els contes d’Andersen com ara l’Aneguet lleig i la Sireneta; també Peter Pan, de J. M. Barrie; Pinotxo, de Carlo Collodi; l’Història interminable, de Michael Ende; la Pippi Calcesllargues, d’Astrid Lindgren i Mafalda, de Quino.
  • Parlem del seu llibre La noche de la huída (Ekaré) il·lustrat per la Carmen Segovia, amb qui ja havia treballat en altres projectes.
  • Recomana la poesia de Pedro Mañas i Beatriz Giménez de Ory
  • Parla de Graciela Montes y de la seva frase “Más que promover la lectura, hay que promover la perplejidad“.
  • Cita el llibre Margarita (A Margarita Debayle) de Ruben Darío

En aquest enllaç podeu trobar l’entrada de Linternas y bosques parlant de podcasts.