Categories
Podcast

“Els pòstits del senyor Nohisoc” i ” Les esferes del temps”. Amb Tina Vallès i Rubén Montañá.

Avui entrevistem a Tina Vallès i Rubén Montañá, guanyadors del Premi Josep M. Folch i Torres de literatura infantil i el premi Joaquim Ruyra de literatura juvenil respectivament. Parlem amb la Tina del seu procés d’escriptura de “Els pòstits del senyor Nohisoc” i amb Rubén Montañá de “Les esferes del temps”.

Una dissecció de les dues obres, del seu procés creatiu i de la projecció que es dona als escriptors de LIJ i la repercussió als mitjans dels premis d’aquestes categories.

Després de l’entrega de premis, molts mitjans de comunicació varen fer-se ressò de la notícia. I, oh sorpresa, quan les categories d’infantil i juvenil quedaven relegades a la lletra petita i a l’últim paràgraf (si se’ls mencionava). I un dia, davant un missatge de Twitter en el qual la Tina Vallès denunciava que s’havia fet un acte amb TOTES les categories d’adult i que no havien convidat als dos guanyadors de LIJ, ens bullia la sang. No podem fer un programa per cada autor català que publica un llibre, tot i que ens agradaria, però si podem de tant en tant, posar el nostre granet d’arena com a mitjà especialitzat que som i donar espai als autors de LIJ perquè parlin dels seus llibres. Un espai que, per desgràcia, costa molt de trobar en els mitjans tradicionals.

Notes a peu de podcast

Els pòstits del senyor Nohisoc, Tina Vallès

Les esferes del temps, Ruben Montañà

La Tina ens parla d’altres guanyadors emblemàtics del Premi Josep M. Folch i Torres com ara El zoo d’en Pitus

Tornaria a llegir com si fos la primera vegada, Palomar, d’Italo Calvino.

  • Els referents de Rubén Montañá per escriure Les esferes del temps varen ser Jules Verne, H. G. Wells, els Contes de fantasmes de M. R. James.
  • Montañá tornaria a llegir com si fos la primera vegada Les aventures de Gordon Pym, d’Edgar Allan Poe.