Categories
Podcast

Per què començar un podcast sobre literatura infantil i juvenil?

Tàndem és un podcast sobre literatura infantil i juvenil i mediació literària. També és moltes altres coses perquè aquest món és inseparable de l’edició, l’educació literària, la creativitat, la il·lustració…

Sí, potser ens hem begut l’enteniment. No teníem prou coses a la vida com per complicar-ho d’aquesta manera. Però mira, que ens feia una il·lusió tremenda i aquí estem, escrivint-te per primera vegada. Si estàs llegint això, probablement és perquè ens has escoltat i t’has assabentat que aquí penjarem tota la informació i mencions que fem perquè no hagis d’estar amb paper i boli. Que jo (Marina a l’aparell), durant la meva experiència com a llibretera, vaig haver de desenvolupar quasi un sisè sentit per ajudar a gent a cercar aquell llibre que havia escoltat per la ràdio, no havia apuntat i ja no recordava. Aquí, això, no deixarem que passi.

Els inicis, ho heu pogut comprovar, són importants pel Guillem. I en teoria només havíem de triar un fragment cada un però ens hem tornat a motivar. Així, per ordre d’aparició, els llibres mencionats són:

 • El Hòbbit, J. R. R. Tolkien
 • Alicia en el país de les meravelles, Lewis Carroll
 • Salvatge, Emily Hughes
 • Matilda, Roald Dahl
 • El apestoso hombre queso y otros cuentos maravillosamente estúpidos, Jon Scieszka
 • Tania Val de Lumbre, Maria Parr
 • Què bonic és Panamà!, Janosch
 • Allà on viuen els monstres, Maurice Sendak

Qui som?

MARINA LLOMPART

Sabeu què és l’amor personificat per tot allò que s’assembli mínimament a un llibre? Doncs això és la Marina. Curiosa, incansable i amant de l’estètica, de les paraules i de les històries. A banda, la Marina és editora de l’Altra Tribu i compagina la seva feina amb la d’influencer literària (si és que en podem dir així), o dit d’una altra manera, busca compartir les seves vivències i els seus coneixements literaris amb la gent a través del seu instagram @lletraferits o de la seva pàgina web homònima. I per si totes aquestes experiències no fossin suficients, també col·labora amb El Culturista fent entrevistes interessantíssimes. Vaja, que li sobra el temps per enfangar-se amb mi en aquest nou projecte.

GUILLEM FARGAS

El Guillem, @el.tabalet a instagram, és professor de primària, un defensor a les trinxeres de les biblioteques escolars i un autèntic motivat sempre darrere qualsevol projecte que tingui a veure amb la mediació literària i la literatura infantil. Ens vam conèixer al màster i va ser amor al primer treball. Formàvem el que es diu un tàndem perfecte i ens moríem de ganes de muntar junts un projecte com aquest. Amb aquest noi i la seva energia, el que avui comença en forma de podcast, ningú sap on pot acabar. No se m’ocorre ningú millor que ell per educar els futurs adults. És la típica persona que aconsegueix convertir el boirim que tens el cap en una idea brillant en qüestió de segons.

Notes a peu de podcast

 • Les nostres xarxes socials són: Lletraferits (Marina Llompart) i El.tabalet (Guillem Fargas)
 • La Agatha Trunchbull és la malvada directora de l’escola a Matilda, de Roahl Dahl. Ha estat odiada a part iguals pels dos.
 • El llibre que voldríem oblidar per tornar a llegir per primera vegada: Eragon, de Christopher Paolini i Un arbre creix a Brooklyn, de Betty Smith

“Qui llegeix pot créixer”

Guillem Fargas

Ens veiem cada dues setmanes per aquí i a les plataformes digitals!