Categories
Podcast

La lectura en veu alta i l’art d’explicar històries. Amb Vivim del Cuentu.

Teníem moltes ganes de fer un programa com aquest. Aviso que és un programa més centrat en la pràctica que no pas en la teoria sobre els múltiples beneficis de la lectura en veu alta (un programa que tenim moltes ganes de fer). Però ens venia de gust fer-lo així ara, ja que el Guillem com a mestre i moltes famílies i mediadors, han trobat en el contacontes una eina clau per tenir entretinguda la canalla. Però ho fem bé?

Quan vaig organitzar el meu primer i únic contacontes m’hagués encantat poder escoltar aquest programa. I al final aquest és l’esperit de Tàndem, oferir allò que com a mediadors ens agrada saber. Hem convidat a la Bet, de Vivim del Cuentu, que és mestra i exalumna del màster de Biblioteca escolar i promoció de la lectura, per compartir la xerrada.

Notes a peu de podcast

El fragment que inaugura aquest episodi és de La rateta que llegia a l’escaleta i el llegeix la Bet Rexach.

El Guillem ha parlat d’aquest llibre com una de les lectures en veu alta pel seu grup classe.

Na Marina ha destacat aquest llibre durant el programa. Es tracta d’un assaig molt literari sobre la lectura en veu alta i l’ensenyament literari a les aules de secundària.

  • Alguns llibres que li agraden a la Bet per llegir en veu alta són: els llibres de la col·lecció Del bressol a la lluna, El peix irisat i Contes de bona nit per a nenes rebels. Ha destacat que li agraden especialment els llibres que tenen estructura rimada pels més petits.
  • El Guillem ha destacat que li encanten els contes que contenen embolics i jocs de paraules. Ha citat Empanada de mamut. Un altre llibre que li funciona molt bé a l’aula és El noi que nedava amb les piranyes.
  • Destaquem el referent Xesco Boix.

“Qui llegeix, s’enriqueix. I qui narra contes, viu del cuentu”.

Bet Rexach