Qui som

Tàndem va començar l’any 2020 com un podcast quinzenal per parlar d’un món que ens apassiona: la literatura infantil i juvenil i la mediació literària. Buscàvem fer el programa que a nosaltres ens hagués agradat escoltar. El confinament ens deixava hores buides i vàrem començar a enviar un butlletí mensual amb recomanacions, activitats i informacions variades sobre LIJ.

I no parem quiets: hem col·laborat en diversos articles, hem realitzat formacions i hem pogut assessorar escoles i d’altres institucions en les seves seleccions bibliogràfiques. Ens il·lusiona poder ser partícips de tota mena d’iniciatives que es relacionin amb la LIJ i la mediació i tenim moltes ganes de seguir creixent.

Per a nosaltres, la LIJ no és una literatura de segones. A Tàndem estem convençuts que sense una bona literatura infantil i juvenil, no hi ha espai per a la literatura d’adults. Per això, en aquest espai intentem:

  • Generar contingut de qualitat i en català sobre aquest món fascinant
  • Donar visibilitat a un tema massa sovint invisibilitzat o, fins i tot, menyspreat
  • Defensar la col·laboració contínua, l’aprenentatge constant i la connexió entre tots els agents que intervenen en l’amor a lectura i l’educació literària d’una persona al llarg de la seva vida

Som un espai per a mediadors, mestres, famílies i tots aquells amants de la LIJ que busquen un lloc on aquesta sigui l’essència. Aquest és el vostre lloc: sigueu benvingudes i benvinguts a Tàndem.


Som na Marina Llompart, una mallorquina que va venir a Barcelona pels llibres i s’hi va quedar per això mateix. Vaig cursar Estudis literaris i em vaig especialitzar en literatura infantil i juvenil a través del Màster en Biblioteca Escolar i Promoció de la Lectura. Actualment, soc l’editora de la col·lecció de literatura per a joves de L’Altra Editorial, L’Altra Tribu. Com a motivada de la vida, també dono classes, escric per la revista de cultura familiar El Culturista i estic rere un dels micros de Tàndem.

M’encanta el món de la il·lustració, les novel·les juvenils, la literatura del XIX i els clàssics en general. M’agrada estar al dia d’allò que es publica i dels catàlegs editorials.

Em dic Guillem Fargas, gracienc de cor i enamorat de la natura. Soc mestre especialitzat en Llengua i Literatura i vaig endinsar-me en aquest fantàstic món a través del Màster de Biblioteca Escolar i Promoció de la Lectura. Ara, a part de docent, he digievolucionat a bibliotecari escolar i he col·laborat en diversos articles sobre el tema. A banda, tinc la sort d’estar darrere d’un dels micròfons de Tàndem i de compaginar l’escola amb la divulgació i l’assessorament sobre LIJ.

M’encanta la literatura infantil que està plena d’humor i la que aconsegueix finals sorprenents; però si un tema m’apassiona de veritat és la lectura en veu alta.