Categories
Podcast

L’efecte Montreuil. Amb Tàndem i altres convidades.

Un programa extra que no sabíem si sortiria. Quan vàrem cursar el Màster de Biblioteca Escolar i Promoció de la Lectura, ens varen parlar per primera vegada del Salon du livre et la presse jeunesse, que es celebra cada any a Montreuil, París. Vàrem partir cap a Montreuil amb molta il·lusió i ganes de compartir-ho amb vosaltres. Ens vàrem posar a gravar tot allò que ens passava en aquesta primera experiència i també vàrem aprofitar per entrevistar a totes les persones que ens varen acollir en aquest viatge.


Mil gràcies a les Martes, la Nati, l’Alba, la Glòria, l’Esther, la Laia, la Belén, les Natàlies, la Gemma, la Laia, la Gisela, la Maria, l’Arantxa, i perdoneu si ens deixem algú. I, especialment per aguantar-nos pràcticament tot el viatge, us agraïment especial a les nostres estimades Natàlia Martínez, Paula Jarrín i Marc Alabart.

Esperem que us agradi aquesta crònica que ens ha sortit (era la primera vegada que feiem alguna cosa així), que us hagi inspirat i que us hagi fet entrar ganes de descobrir el Saló.

Notes a peu de podcast

  • La il·lustradora Beatrice Allemagna presentava el seu nou llibre al Saló: Adieu Blanche-Neige, una revisitació al conte de la Blancaneus des del punt de vista de la madrastra i amb un estil molt negre (i el seu rosa fluor característic, per suposat). A veure quina editorial s’atreveix amb aquest llibre d’artista de 96 pàgines.
  • També vàrem fer cua perquè ens signés Gilles Bachelet, el pare de El meu gat és molt bèstia o El cavaller impetuós, entre d’altres.
  • L’enciclopèdia d’ogres que comenta el Guillem és aquesta:
  • El llibre d’Helium que es va comprar la Marina és aquest. Us intentarem fer un vídeo per xarxes amb els llibres que vàrem comprar allà.
  • Volíem anar a la signatura de Davide Cali. Citem el llibre L‘Ennemi [L’enemic, Takatuka] i Moi, j’attends [El hilo de la vida].
  • Ens va acompanyar en Marc Alabart, amb qui tenim un programa.
  • La Glòria Gorchs cita a autors com: Pacovska i Munari, que els primers anys de la fira només es veien allà o a casa de la Teresa Duran.
  • Citen les editorials Memo -imperdible clàssic de la fira- i Rue du monde.
  • Sabem que ho esteu desitjant, aquí 47 autoretrats d’un cogombre