Categories
Podcast

Una invitació a la lectura. Amb Jaume Centelles.

Teníem moltes preguntes per fer-li, però aviat descobreixes que quan tens en Jaume Centelles davant, l’únic que pots fer és deixar-te endur i escoltar. Ell, que sempre apareix amb la seva maleta plena de jocs, d’inventiva i de llibres.

En Jaume és mestre i s’hi va dedicar durant 40 anys, sobretot a l’etapa d’infantil i encarregant-se de la biblioteca escolar. Diem que és mestre, perquè com ell mateix diu, no t’acabes mai de jubilar d’això de fer de mestre, tot i que ell ho està. A banda d’això, ha escrit diversos, per no dir molts, articles i llibres com La biblioteca, el cor de l’escola (Premi de Pedagogia de Rosa Sensat el 2005) o 99 invitacions a la lectura amb col·laboració amb el grup Passió per la Lectura de Rosa Sensat el qual ell mateix coordina. Col·labora amb les revistes educativa Guix, MiBiblioteca, Perspectiva Escolar o In-fàn-cia periòdicament. Fins i tot ha fet de traductor. També participa del programa l’Ofici d’Educar de Catalunya Ràdio.

I encara té temps de omplir de contingut el seu blog “La invitació a la lectura” que us convidem a visitar ara mateix.

Notes a peu de podcast

El Jaume ha començat el programa llegint un fragment de Viure, de María González Reyes (Editat per Pagès Editors a la seva col·lecció Nandibú).
  • Jaume Centelles ens ha parlat del seu últim llibre: El abrazo de la literatura [Graó]
  • Parla de la seva intervenció al programa de ràdio L’ofici d’educar (també té un xat de Telegram)
  • Parla del llibre de la Tina Vallès, Els pòstits del Senyor Nohisoc
  • El llibre 99 invitacions a la lectura reuneix activitats provades per tot el grup de mestres que participen en el grup de treball.
  • Parla del programa PuntEdu, que va permetre l’expansió i consolidació de moltes biblioteques escolars del territori.
  • Parla del llibre El círculo de los mentirosos.
  • Voldria tornar a llegir com si fos la primera vegada: ¡Eh Petrel! Cuaderno de un navegante solitario, de Julio Villar i El Petit Príncep.

Qui llegeix, creix

Jaume Centelles